Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

23/4/2020. ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς


Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως και ο σεβ. Μητροπολίτης κ.κ. Άνθιμος ιδιαιτέρως ευχαριστούν τους ιδιοκτήτες και τα Διοικητικά Συμβούλια των τηλεοπτικών σταθμών «ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» και «ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ» για την απόφασή τους περί την απ’ ευθείας λήψη και ταυτόχρονη μετάδοση των θείων Λειτουργιών από το ήμισυ της Μεγ. Τεσσαρακοστής, μέχρι και όλων των καθ’ ημέραν ιερών Ακολουθιών της Μεγ. Εβδομάδος και του Πάσχα, αλλά και μέχρι τον Εσπερινό της Αγάπης. 

Το γεγονός οπωσδήποτε υπήρξε κοστοβόρο για τις ως άνω επιχειρήσεις και απασχόλησε επί πολλές εργατώρες υπαλλήλους τους, όμως ευχαρίστως και προθύμως το ανέλαβαν. Έτσι, έδωσαν τη δυνατότητα σε χιλιάδες συμπατριωτών μας να συμμετάσχουν στις ιερές Ακολουθίες της περιόδου αυτής. Διαφορετικά, ο εγκλεισμός θα δημιουργούσε πλήρη αποκλεισμό από το λατρευτικό και εορταστικό κλίμα της μεγαλύτερης και ουσιαστικότερης εορτής της Ορθοδόξου Χριστιανωσύνης. 

Η δε παράλληλη μετάδοση και στα διαδικτυακά Μέσα Γενικής Ενημερώσεως, επέτρεψε σε πολλούς Αλεξανδρουπολίτες και Εβρίτες που διαβιούν στην εκτός Θράκης ημεδαπή και αλλοδαπή να επανασυνδεθούν με τις προγενέστερες μνήμες τους των αγίων αυτών ημερών. Ο εφετινός τηλεοπτικός, πασχάλιος συμπνευματισμός των Χριστιανών μας επετεύχθη χάρη στην προσφορά των Εταιριών «ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ» και «ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» και τους ευγνωμονούμε γι’ αυτό.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως