Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

3/7/2020. Εκδημία Δημητρίου Γλύκα.


Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως με βαθύτατη συγκίνηση αναγγέλει την προς Κύριον εκδημία του αγαπητού μας Δημήτρη Γλύκα.

Ο μακαριστός Δημήτρης ήταν ένας ιδιαίτερος άνθρωπος αγαπητός σε όλη την πόλη. Από μικρή ηλικία οι μακαριστοί γονείς τους τον έφεραν στον Άγιο Νικόλαο και από τότε ο Δημήτρης έγινε αναπόσπαστο μέλος  του Μητροπολιτικού Ναού διακονώντας ως ιερόπαις στο ιερό βήμα κάθε Κυριακή.

Η ανύστακτη φροντίδα των γονέων, της αδελφής και του αδελφού του, η αγάπη των ενοριτών του Αγίου Νικολάου αλλά και ολόκληρης της πόλης βοήθησαν τον μακαριστό Δημήτρη να γίνει ισότιμο μέλος της τοπικής μας κοινωνίας.


Η τοπική μας Εκκλησία αγάλλεται γιατί ο αγαπητός μας Δημήτρης προγεύεται την χαρά του Παραδείσου και βρίσκεται ήδη στην αγκαλιά του Χριστού, γιατί Τον υπηρέτησε με άδολη αγάπη που πήγαζε από την αθώα και παιδική του ψυχή.

Η κηδεία του μακαριστού Δημήτρη Γλύκα θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου την Παρασκευή 3 Ιουλίου στις 7.30' το απόγευμα.