Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

28/10/2020. Εορτή της Αγίας Σκέπης και της Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ.

Η μεγάλη εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου και η Εθνική Επέτειος του "ΟΧΙ" εορτάσθηκε στην Μητρόπολή μας με διαφορετικό τρόπο φέτος λόγω των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου το πρωί της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων, ενώ μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο η Επίσημη Δοξολογία της Εθνικής Επετείου του "ΟΧΙ" παρόντων των επικεφαλής των τοπικών Αρχών. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας ανέγνωσε η φιλόλογος του 1ου Γυμνασίου "Λεονταριδείου" Αλεξανδρούπολης κ. Τριάδα Τσιακίρη (διαβάστε τον εδώ).

Αμέσως μετά στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη στην πλατεία του Φάρου τελέσθηκε η κατάθεση των στεφάνων, ενώ λόγω των υγειονομικών μέτρων δεν πραγματοποιήθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ