Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

16/11/2020. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ημερήσια Ενημέρωση των Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως για τον κορωνοϊό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημερήσια Ενημέρωση των Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως για τον κορωνοϊό

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως, συνεχίζοντας σήμερα Δευτέρα 16 Νοεμβρίου την ενημέρωση της τοπικής μας κοινωνίας, περί των Ιδρυμάτων μας, γνωστοποιεί ότι: 

Στο Σταυρίδειο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός» δεν έχουμε κανένα κρούσμα όσον αφορά τους ασθενείς μας. Και οι δυο υπάλληλοι που νοσούν είναι σε καραντίνα «κατ’ οίκον» σε καλή ψυχοσωματική κατάσταση.

Στο Ιωακείμειο Γηροκομείο οι ασθενούντες τρόφιμοι είναι τελείως ασυμπτωματικοί, ενώ οι θετικοί εκ των υπαλλήλων που είναι σε «κατ’ οίκον» καραντίνα παρουσιάζουν ελαφρά συμπτώματα.

Καθημερινά, πρωί και απόγευμα, γίνεται τακτική ιατρική επίσκεψη και στα δύο Ιδρύματά μας από τον υπεύθυνο ιατρό, καθηγητή κ. Θώδη, όπως και επικοινωνία με τις αρμόδιες ιατρικές αρχές. 

Ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος βρίσκεται σε συνεχόμενη ενημέρωση και επικοινωνία με τους Διευθυντές των Ιδρυμάτων, τον υπεύθυνο ιατρό και τα μέλη των Δ.Σ. έτσι ώστε να τηρούνται τα μέτρα που ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως