Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2020

Με λαμπρότητα και σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας του Κορονοϊού εορτάσθηκε την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020 η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων στη Μητρόπολή μας.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεώς μας και τους πατέρες του Μητροπολιτικού Ναού. 

Παρόν ήταν ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Γιάννης Ζαμπούκης, ενώ η ακολουθία μεταδόθηκε μέσα από τη συχνότητα της τοπικής μας τηλεόρασης, της ΔΕΛΤΑ TV, της ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, αλλά και από το ΡΑΔΙΟ ΕΛΠΙΔΑ 96,1. (Δείτε ολόκληρη την ακολουθία ΕΔΩ).

Λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, και μετά την ανάγνωση της Εγκυκλίου των Χριστουγέννων του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, (Διαβάστε την εγκύκλιο ΕΔΩ) ο μητροπολίτης μας έκανε αναφορά στους ασθενείς του νοσοκομείου Αλεξανδρουπόλεως που νοσηλεύονται με διάφορες ασθένειες, αλλά και με κορονοϊό, και τους Ιατρούς, Νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό του νοσηλευτηρίου, τους οποίους και ευχαρίστησε για την προσφορά τους στην τοπική μας κοινωνία. (Δείτε το κήρυγμα ΕΔΩ