Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

26/2/2021. Εορτή Αγίου Θεοκλήτου - Χειροτονία νέου διακόνου.


Στις 26  Φεβρουαρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Θεοκλήτου. Για  το λόγο αυτό, το πρωί της Παρασκευής 26 Φεβρουαρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αλεξανδρούπολης. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του κ. Κυριάκου Σωτηρέλη.


Στην προσλαλιά του προς τον  νεοχειροτονούμενο κληρικό της Μητροπόλεώς μας, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε την ανάγκη που έχει, η κοινωνία ολόκληρη, την προσευχή του ιερέα της ενορίας και προέτρεψε τον νέο διάκονο να προσφέρει τον εαυτό  του στη διακονία της Εκκλησίας.

Τέλος ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε στον εορτάζοντα προϊστάμενο της ενορίας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Καρακουλίδη, εκθειάζοντας το έργο του στην ενορία όλα αυτά τα χρόνια που την υπηρετεί με αυτοθυσία.


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ