Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

25/03/2021. Ευαγγελισμός της Θεοτόκου - Εθνική Εορτή.

 


Με μεγαλοπρέπεια και σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπει η Πολιτεία, εορτάστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως η Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.


Το πρωί της 25ης Μαρτίου 2021 τελέστηκε, στον Μητροπολιτικό ναό, η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.

Ακολούθως στις 11.00 το πρωί τελέστηκε η Επίσημη Δοξολογία για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την έκρηξη της Ελληνικής Επανάστασης. Στη Δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, ενώ παρευρέθηκαν οι Βουλευτές Ν. Έβρου κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος και κ. Σταύρος Κελέτσης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Διοικητής της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος κ. Σταύρος Παπασταθόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αλεξανδρούπολης κ. Λάμπρος Τσιάρας,  o Κεντρικός Λιμενάρχης Αλεξανδρούπολης Πλοίαρχος κ. Ευστράτιος Ψύρρας και η διοικήτρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης κα. Ελένη Δερμενοπούλου. Λίγο πριν το τέλος της Δοξολογίας ο Σεβασμιώτατος εκφώνησε την Επίσημη ομιλία της ημέρας. (Διάβάστε την ομιλία εδώ) 


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ.