Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

14/05/2021. "Ελευθέρια" Αλεξανδρουπόλεως με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αικατ. Σακελλαροπούλου.

Η 101η επέτειος της Απελευθερώσεως της Αλεξανδρουπόλεως και της ενσωματώσεως της Θράκης στον εθνικό κορμό της Πατρίδος μας, εορτάσθηκε με τις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Τον φετινό εορτασμό των "Ελευθερίων" τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Το απόγευμα της Πέμπτης 13 Μαΐου τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός προς την Παναγία την Ελευθερώτρια χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Η λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Παναγίας στους δρόμους της πόλεως, που κατά το έθος τελείται στο τέλος του Εσπερινού, δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.

Το πρωί της Παρασκευής 14 Μαΐου τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Ελευθερίων χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και με τα προβλεπόμενα μέτρα τελέσθηκε η Επίσημη Δοξολογία των "Ελευθερίων" με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Παραβρέθηκαν, επίσης, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρος, οι τέσσερις Βουλευτές του Έβρου, ο Περιφερειάρχης κ. Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς, ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Ζαμπούκης, οι Δήμαρχοι Ορεστιάδος, Διδυμοτείχου και Σουφλίου, ο Διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού κ. Χουδελούδης, ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας κ. Παπασταθόπουλος και λοιποί εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Ο Μητροπολίτης μας καλωσόρισε στην πόλη μας την κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας τονίζοντας την υψηλή σημασία της επισκέψεώς της στον Νομό Έβρου και ευχήθηκε να επισκεφθεί ξανά την περιοχή μας μετά την πανδημία, ώστε να μπορέσει να απολαύσει την ζεστή φιλοξενία των Εβριτών.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Δόμνας Βιζβίζη στην πλατεία του Φάρου της πόλεως.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ