Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

29/08/2021. Ο Θεοφ. Επίσκοπος Άσσου λειτούργησε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου.

Την Κυριακή 29 Αυγούστου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Άσσου κ. Τιμόθεος, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Τιμόθεος είναι Επίσκοπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Μεξικού και υπηρετεί στην πατρίδα του, την Κολομβία.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος μίλησε για τις αρετές του Τιμίου Προδρόμου και πως οι χριστιανοί στις μέρες μας πρέπει να προσπαθούν να τις κατακτήσουν και με αφορμή την επίσκεψη του Θεοφ. Άσσου κ. Τιμοθέου, τόνισε πως υπάρχουν χριστιανοί στην Λατινική Αμερική που βιώνουν την Ορθοδοξία μέσα σε πολύ φτωχές συνθήκες δημιουργώντας έτσι αυτοέλεγχο σε όλους μας τους Έλληνες χριστιανούς που λόγω της ευμάρειας, πολλές φορές απομακρυνόμαστε από τον Χριστό.

Ο Επίσκοπος Άσσου κ. Τιμόθεος ανταπαντώντας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας για τα καλά του λόγια και τόνισε ιδιαίτερα στην ομιλία του την αγάπη που τρέφουν οι ορθόδοξοι Κολομβιανοί για την Ελλάδα, γιατί από τους Έλληνες έμαθαν για την ορθόδοξη πίστη και προέτρεψε το εκκλησίασμα να διδάσκουν οι γονείς στα παιδιά τους τον Χριστό και την Ορθοδοξία.

Ο Θεοφιλέστατος συνοδευόταν από τον Πρωτοσύγκελλο της Επισκοπής π. Δαμιανό και έναν Κολομβιανό φοιτητή Θεολογίας του Α.Π.Θ..

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ