Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

10/12/2021. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αλεξανδρουπόλεως.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αλεξανδρουπόλεως


Την προσεχή Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Ελευθερίου και πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός της πόλεώς μας. Στον Ιερό Ναό φυλάσσονται τεμάχια εκ των ιερών λειψάνων του Αγίου Ελευθερίου και της μητέρας του Ανθίας που εορτάζει την ίδια ημέρα.

Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου το απόγευμα στις 6.30’ μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Το βράδυ της Τρίτης από 9.00’-11.00’ θα τελεσθεί βραδυνή Θεία Λειτουργία

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου το πρωί από 7.00’-10.00’ θα τελεσθεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην μνήμη του Αγίου ιερουργούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Το απόγευμα της Τετάρτης στις 6.00’ θα τελεσθεί μεθέορτος Εσπερινός και Παράκληση στον Άγιο Ελευθέριο.

Προσκαλείσθε όλοι να συνεορτάσουμε στην Εκκλησιαστική Πανήγυρη του Αγίου Ελευθερίου, τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως