Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

01/01/2022. Πανήγυρις Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Αλεξανδρουπόλεως.

Η Πρωτοχρονιά του έτους 2022 ανέτειλε στην πόλη μας μέσα σε δυσάρεστο και βαρύ κλίμα λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού που ταλαιπωρεί όλον τον πλανήτη μας, αλλά εορταστικά και δοξολογικά καθώς μαζί με την Περιτομή του Κυρίου μας εορτάσαμε την ιερά μνήμη του Αγίου ιεράρχου Βασιλείου του Μεγάλου στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Αλεξανδρουπόλεως.

Το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου, τηρουμένων όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων από τους πιστούς.

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και παρουσία μόνο των Αρχόντων της περιοχής τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία για την έλευση του νέου έτους και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας. Το φλουρί έπεσε στην Προϊσταμένη της Πρωτοβαθμίου Εκπαιδεύσεως κ. Δήμητρα Βουρδόγλου.