Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

12/5/2022. Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών.

Η Νοσηλευτική από αρχαιοτάτων χρόνων χαρακτηρίστηκε ως έργο αγάπης και προσφοράς για τον συνάνθρωπο. Με την πάροδο των χρόνων εξελίχθηκε σε επιστήμη. Η παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών εορτάζεται κάθε 12η Μαΐου από το 1965, στην επέτειο της γέννησης της “Κυρίας με το φανάρι”  Florence Nightingale (1820), της νοσηλεύτριας που σηματοδότησε και επηρέασε το σύγχρονο υγειονομικό σύστημα.

Για το λόγο αυτό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, θέλοντας να τιμήσει την προσφορά όλου του Νοσηλευτικού Προσωπικού του Τόπου μας, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, τέλεσε το πρωί της Πέμπτης 12 Μαΐου 2022, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσι του Αγίου Θαλλελαίου, που βρίσκεται εντός του Νοσοκομείου μας.

Το παρόν έδωσαν από την πλευρά του Π.Γ.Ν.Α. ο Αν. Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Χρήστος Γκουγκουλάκης, ο Διευθυντής Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Αθανάσιος Γκουτσιβελάκης και πλήθος νοσηλευτριών και νοσηλευτών του νοσηλευτηρίου. Ακόμα, εκπροσωπώντας το σύνολο του νοσηλευτικού προσωπικού των δύο Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, "Ο Άγιος Κυπριανός" και το "Ιωακείμειο Γηροκομείο", παρευρέθηκαν στην Θεία Λειτουργία, ο Διευθυντής των Ιδρυμάτων, Αρχιμ. Χριστόδουλος Καραθανάσης,  οι διευθύνουσες κα. Βιργινία Αλεξούδη και κα. Βασιλική Γολάτση, καθώς και η εκπαιδεύτρια νοσηλευτών κα. Θεοπούλα Εφραιμίδου.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας επισκέφτηκε το Ιωακείμειο Γηροκομείο και είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με αρκετούς νοσηλευτές των δύο Ιδρυμάτων μας, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων "Χρήστου & Ζέττας Πιρπιρή" του Γηροκομείου μας.


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ