Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

29/05/2022. Λήξη κατηχητικών συνάξεων Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Αλεξανδρουπόλεως.

Την Κυριακή του Τυφλού, 29 Μαΐου 2022, μετά την Θ. Λειτουργία, έγινε η λήξη των κατηχητικών της ενορίας του Αγίου Νεκταρίου Αλεξανδρουπόλεως μέσα στον Ιερό Ναό, με τη συμμέτοχη των παιδιών και με την παρουσία των ιερέων-κατηχητών.

Η γιορτή, την οποία παρακολούθησαν και πολλοί γονείς, περιλάμβανε ύμνους και χριστιανικά τραγούδια από τα παιδιά καθώς επίσης και ένα σκετς με θέμα την κατάργηση της δουλείας από τον Μ. Βασίλειο στην Καππαδοκία τον 4ο αιώνα μ.Χ.. Η λήξη της ευχάριστης αυτής γιορτής, ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση των παιδιών για τις Χριστιανικές Κατασκηνώσεις, καθώς επίσης και με το μοίρασμα κερασμάτων, ενθυμίων και ευχών για το καλοκαίρι.

Την ίδια μέρα το απόγευμα έγινε συνάντηση των μελών των κύκλων μελέτης Αγίας Γραφής της Ενορίας στην Παναγία την Γοργουπήκοο στον Άβαντα. Οι παρευρισκόμενοι, με τις οικογένειες τους, πήραν μέρος στην παράκληση που έγινε στην Παναγία. Μετά την παράκληση ακολούθησε ευχάριστη επικοινωνία στον αύλειο χώρο του Ναού. H συνάντηση ολοκληρώθηκε με παιχνίδι των μικρών παιδιών, μοίρασμα κερασμάτων και ευχών.