Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

05/06/2022. Ο Μητροπολίτης μας στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 η Εκκλησία μας εόρτασε την ιερά μνήμη των Αγίων 318 θεοφόρων Πατέρων της εν Νικαία Α' Οικουμενικής Συνόδου και ο Μητροπολίτης μας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Αλεξανδρούπολη.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Δημήτριο Χατέλο. Ο Μητροπολίτης μας μίλησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και τις ευθύνες που έχουμε οι χριστιανοί για την προστασία και την διαφύλαξη της χλωρίδας και της πανίδας που μας περιβάλλει και που πρέπει να τα αποδώσουμε στις επόμενες γενεές στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. 

Επίσης, τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού ιερέως π. Αντωνίου Κουντουράκη, που υπηρέτησε επί 25 έτη ως εφημέριος στην ενορία της Μεταμορφώσεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας μαζί με τον Δήμαρχο της πόλεως κ. Ζαμπούκη φύτεψαν συμβολικά στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού από ένα δένδρο.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ