Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

18/06/2022. Προσκυνηματική εκδρομή συνάξεων Μητροπολιτικού Ναού.

Οι Συνάξεις της Δευτέρας (νέα ζευγάρια και ώριμοι) και της Πέμπτης (νέοι και φοιτητές) του Ενοριακού Κέντρου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του αγίου Νικολάου της Αλεξανδρουπόλεως, σύνολο 73 προσώπων και με τη συνοδεία του π. Δημητρίου Κεσκίνη, πραγματοποίησαν το Σάββατο 18 Ιουνίου2022 ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή αγίου Νικολάου Πόρτο Λάγος, μετόχι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους  και στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Θάσου, μετόχι της Ιεράς Μονής Φιλοθέου. 


Το πρωί του Σαββάτου οι προσκυνητές τελέσανε τη θεία λειτουργία στον Ναό του αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος και στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον ιερομόναχο Μάξιμο βατοπαιδινό, τον οποίο παρακάλεσαν και τους μίλησε για τον μακαριστό γέροντα Ιωσήφ τον βατοπαιδινό. Το μεσημέρι αναχώρησαν για τη νήσο Θάσο και την Ιερά Μονή Αρχαγγέλου, όπου συμμετείχαν στην ακολουθία του Εσπερινού και ακολούθως ακούσανε λόγο πνευματικό από τον ιερομόναχο Συμεών για την αξιοποίηση των αγίων στην πνευματική μας ζωή. 

Μετά από την περίοδο της πανδημίας και του περιορισμού μας σε όλο τα επίπεδα πανθομολογουμένως απετέλεσε μία πολύ καλή ευκαιρία αναψυχής, αδελφικής αναστροφής και πνευματικού ανεφοδιασμού.