Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

20/6/2022. Εορτή της Παναγίας της Οδηγήτριας.

Στις 20 Ιουνίου κάθε χρόνου η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Οδηγήτριας και στην Ιερά Μητρόπολή μας, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου Αλεξανδρουπόλεως, όπου και θησαυρίζεται σε περίοπτη θέση η σεπτή Εικόνα της.


Για το λόγο αυτό, το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιουνίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, χοροστάτησε στον Μεγάλο Αρχιερατικό εσπερινό. Λίγο πριν το τέλος του Εσπερινού, πραγματοποιήθηκε λιτανεία της Εικόνας της Παναγίας της Οδηγήτριας πέριξ του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου. Ο Σεβασμιώτατος ομιλών προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ευχήθηκε στον καθένα ξεχωριστά την ευλογία της Παναγίας σε όλους τους παρευρισκομένους και τις οικογένειές τους.

Την επομένη το πρωί, Δευτέρα 20 Ιουνίου, τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Κατά το διήμερο εορτασμό της Παναγίας της Οδηγήτριας, το δεξί αναλόγιο του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αλεξανδρουπόλεως, κόσμησε με την παρουσία της η χορωδία ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης "Θεσσαλονικείς Υμνωδοί", υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κ. Ιωάννη Λιάκου, πρωτοψάλτου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Θεσσαλονίκης. 


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ