Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

17/7/2022. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 2022

Στις 17 Ιουλίου η Εκκλησία μας εορτάζει την ιερά μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας και στην Μητρόπολή μας πανηγυρίζει ο ομώνυμος  Ιερός Ναός στο προάστιο Μαΐστρος της Αλεξανδρούπολης. Στον Ναό στον Μαΐστρο φυλάσσεται η παλαιά θαυματουργή εικόνα της Αγίας που έφεραν οι πρόσφυγες πρόγονοί μας κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών, ενώ παράλληλα τα τελευταία χρόνια θησαυρίζεται τεμάχιο των Ιερών Λειψάνων της Αγίας.


Κατά τις δύο ημέρες της πανηγύρεως, πλήθος κόσμου, πέρασε από τον Ναό της Αγίας Μαρίνας για να προσκυνήσει στην Χάρη της και να λάβει την ευλογία της Αγίας στη ζωή τους.

Το απόγευμα του Σαββάτου 16 Ιουλίου 2022, τελέσθηκε στο προαύλιο του Ναού, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου. Μετά το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε ο Πανηγυρικός Όρθρος της εορτής και η υπαίθρια Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου μας, μέχρι λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Κυριακή 17 Ιουλίου 2022, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Στο τέλος ο Μητροπολίτης μας χειροθέτησε σε αναγνώστη τον κ. Κωνσταντίνο Κουκάκη που υπηρετεί στο αναλόγιο του Ιερού Ναού τα τελευταία δέκα έτη.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός θα παραμείνει ανοιχτός, μέχρι το βράδυ της Κυριακής, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν, να προσκυνήσουν την Χάρη της Αγίας.


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ