Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

06/08/2022. Εορτή Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Αλεξανδρούπολη.

Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας Σωτήρος Χριστού εορτάσθηκε πανηγυρικά σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας με επίκεντρο όπως πάντα τον μεγαλοπρεπή ομώνυμο Ιερό Ναό της Αλεξανδρουπόλεως.

Το απόγευμα της Παρασκευής 5 Αυγούστου τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Αλεξανδρούπολη ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου και παρουσία των τοπικών Αρχόντων και πλήθους κόσμου που παρακολούθησε με ευλάβεια την ακολουθία εντός και εκτός του Ιερού Ναού τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις και τα υγειονομικά μέτρα. Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μας ωμίλησε επικαίρως για την εορτή της Μεταμορφώσεως και αναφέρθηκε και στην ανέγερση του παρεκκλησίου της Αγίας Ειρήνης, του οποίου τα θεμέλια από το 1939 υπάρχουν σε παρακείμενο οικόπεδο και το οποίο παραμένει ως άλυτο και χρονίζον αίτημα των κατοίκων της περιοχής. 

Το βράδυ της Παρασκευής τελέσθηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό βραδυνή Θεία Λειτουργία για τους εργαζομένους και για όσους επιθυμούσαν να αποφύγουν τον συνωστισμό της κυριώνυμης ημέρας της εορτής.

Το πρωί του Σαββάτου 6 Αυγούστου τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας ευλόγησε τις απαρχές των αμπελιών. Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης μας χειροθέτησε σε πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Νικηφόρο Φακετόπουλο.


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ