Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

04/09/2022. Χειροτονία νέου διακόνου κ. Αθανασίου Τσιματσίδη.

Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του συμπολίτου μας κ. Αθανασίου Τσιματσίδη, εγγάμου νέου κληρικού της Μητροπόλεώς μας.

Ο νέος ιεροδιάκονος τα τελευταία χρόνια εξυπηρετούσε ως εκκλησιαστικός επίτροπος στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου της πόλεώς μας και στον Ραδιοφωνικό Σταθμό "ΡΑΔΙΟ ΕΛΠΙΔΑ 96,1" ως παραγωγός εκπομπών. 

Στην σύντομη ομιλία του ο νέος διάκονος αναφέρθηκε στο διακόνημα του ιερέα και πως οδηγεί στην Βασιλεία των Ουρανών και ευχαρίστησε τη σύζυγό του και τους οικείους του για την απόφασή του να γίνει ιερέας. Αντιφωνόντας ο Μητροπολίτης μας ωμίλησε πάνω στο Ευαγγέλιο της Κυριακής και στην περίπτωση του νέου ανθρώπου που πλησίασε τον Χριστό, αλλά δεν ήταν διατεθειμένος να πωλήσεις τα υπάρχοντά του για να Τον ακολουθήσει. Ο Μητροπολίτης μας μίλησε προς το εκκλησίασμα και τον νέο διάκονο για την κλήση της ιερωσύνης και προσεκάλεσε όσους έχουν θείο πόθο να ιερωθούν, να ακούσουν την φωνή της καρδιάς τους και να δεχθούν την κλήση του Χριστού προς την ιερωσύνη.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ