Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

05/11/2022. Χειροτονία εις διάκονον κ. Αβραάμ Βασιλειάδη.

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του κ. Αβραάμ Βασιλειάδη.

Κατά την προ της χειροτονίας ομιλία του ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στον πατριάρχη Αβραάμ, ο οποίος ήταν πρότυπο υπακοής προς τον Θεό σε βαθμό που δεν δίστασε να θυσιάσει τον μονάκριβό υιό του κατά παραγγελία του Θεού. Για το λόγο αυτό και ανταμείφθηκε από τον Θεό και έγινε γενάρχης των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών, του Ιουδαϊσμού (κατά σάρκα), του Χριστιανισμού (κατά πνεύμα) και του Μωαμεθανισμού (από την δούλη του Άγαρ). "Όπως ο Αβραάμ έκανε υπακοή στη φωνή του Θεού, έτσι πρέπει και οι άνθρωποι να υπακούμε όποτε ο Θεός μιλάει στη ζωή μας", τόνισε ο Μητροπολίτης μας και αναφέρθηκε στον χειροτονούμενο που άκουσε την κλήση του Θεού και την επιθυμία της καρδιάς του και προχώρησε σε ώριμη ηλικία στην απόφαση να αφοσιωθεί στην εκκλησία ως ιερέας και προσκάλεσε κι άλλους χριστιανούς να ακούσουν τη φωνή του Θεού που μιλάει στην καρδιά τους και να αφιερωθούν στην Εκκλησία.

Ο νέος διάκονος π. Αβραάμ Βασιλειάδης κατάγεται από την Δράμα, αλλά διαμένει εδώ και πολλά χρόνια στην πόλη μας, είναι έγγαμος και πατέρας τριών κοριτσιών.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ