Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

06/11/2022. Δεκαετές μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Μαρωνείας Δαμασκηνού στην Κομοτηνή

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος μετέβη στην Κομοτηνή και στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο και το δεκαετές μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνού Ρουμελιώτη.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ενώ συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος και ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Δαμασκηνός.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας εψάλη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κυρού Δαμασκηνού, επί τη συμπληρώσει δέκα ετών από την εις Κύριον εκδημίαν αυτού. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε τρισάγιο στο μνήμα του μακαριστού Μητροπολίτου, το οποίο βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού.

Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Δαμασκηνός διετέλεσε δυο φορές Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, το 1974, προ της ενθρονίσεως του Μητροπολίτου Ανθίμου Ρούσσα και το διάστημα του Ιουνίου-Νοεμβρίου 2004 από της μεταθέσεως του Μητροπολίτου Ανθίμου Ρούσσα στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και μέχρι της ενθρονίσεως του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ