Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

06/01/2023. Η εορτή των Θεοφανείων.

Η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων του Κυρίου μας εορτάσθηκε πανηγυρικά σ' ολόκληρη τη Μητρόπολή μας με τον κεντρικό εορτασμό να πραγματοποιείται στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Το πρωί της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου 2023 ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Όρθρο της εορτής και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, παρουσία των τοπικών αρχόντων και πλήθους κόσμου. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε ο καθιερωμένος Μεγάλος Αγιασμός των Θεοφανείων. Ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε σε όλους να βρούμε τον φωτισμό του Κυρίου στη ψυχή μας και στη ζωή μας, ώστε και ο κόσμος που μας περιβάλλει και οι άνθρωποι γύρω μας να φωτιστούν.

Μετά τον Αγιασμό όλο το εκκλησίασμα εν πομπή κατευθύνθηκαν στο λιμάνι της πόλεως για τον καθαγιασμό των υδάτων. Πλήθος κόσμου παρακολούθησαν τον καθαγιασμό ενώ περίπου 20 νεαροί βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό. Τον Σταυρό τον έπιασε ο κ. Κωνσταντίνος Κύπρος.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ