Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

23/02/2023. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή "Παναγίας του Έβρου" και τρισάγιο για τον μακαριστό γέροντα Πολύκαρπο Ματζάρογλου.

 Η 23η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου ιερομάρτυρος Πολυκάρπου, επισκόπου Σμύρνης, ήταν για πολλά χρόνια για την Ιερά Μονή "Παναγίας του Έβρου" ημέρα ευφρόσυνος και πανηγυρική, καθώς εόρταζε ο γέροντας της Μονής μακαριστός π. Πολύκαρπος Ματζάρογλου.

 Μετά την εκδημία του μακαριστού γέροντος η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής εορτάζει κάθε χρόνο την ιερά μνήμη του Αγίου Πολυκάρπου, τιμώντας αφ' ενός τον μεγάλο Ιερομάρτυρα της Πίστεώς μας με τη Θεία Λειτουργία της εορτής του, αφ' ετέρου τελώντας επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Γέροντος και πνευματικού της Μονής.

 Φέτος, την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος και στο τέλος επί του τάφου του γέροντος π. Πολυκάρπου, που βρίσκεται στο πλάι του Καθολικού, έψαλλε επιμνημόσυνη δέηση ευχόμενος υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του, ενώ ευχήθηκε σε όλη την Αδελφότητα και στην Γερόντισσα Μακρίνα να έχουν την ευχή και την προς Κύριο μεσιτεία του π. Πολυκάρπου.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ