Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

23/02/2023. Ομιλία κ. Θάνου Ντόκου στο Πνευματικό Κέντρο.

Το απόγευμα της Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου 2023 στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Ιωβηλαίου Έτους της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεώς ομιλία από τον καθηγητή κ. Θάνο Ντόκο, Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού, με θέμα "Ελλάδα - Θράκη - Αλεξανδρούπολη: Προκλήσεις και ευκαιρίες".

Τον κ. Ντόκο καλωσόρισε ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ο οποίος τον ευχαρίστησε για την τιμή να έρθει να μιλήσει στην πόλη μας και ανέγνωσε ένα σύντομο βιογραφικό του. 

Ο κ. Ντόκος μίλησε αρχικά για τον νεοσύστατο θεσμό του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, τον οποίο εκπροσωπεί και αναφέρθηκε στα γεωπολιτικά δρώμενα της Ελλάδος και κυρίως της περιοχής της Θράκης και της Αλεξανδρούπολης και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται ώστε η περιοχή μας να αναπτυχθεί, αλλά ταυτόχρονα και ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την ενίσχυση της Θράκης και των ακριτικών περιοχών της πατρίδος μας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς, ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας κ. Καβιδόπουλος και λοιποί εκπρόσωποι των αρχών και των φορέων της πόλεως.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ