Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

01/03/2023. Η εικόνα της Παναγίας Κοσμοσώτειρας στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στην Ορεστιάδα.

Το απόγευμα της Τετάρτης 1 Μαρτίου 2023 ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος συνοδευόμενος από τον αρχιμ. π. Πολύκαρπο Κοτζαμάνη μετέφεραν την ιερά εικόνα της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας από τις Φέρες στην Ορεστιάδα και στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, εν' όψει της εορτής του ναού το προσεχές Σάββατο.

Την ιερά εικόνα υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός με πολλή διακριτικότητα και λιτά, άνευ περιττών εκδηλώσεων, λόγω του εθνικού πένθους. Επίσης, παρέστησαν ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Βασίλειος Μαυρίδης, ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας Πέτρος Δασκαλάκης, αντιπροσωπείες πολιτιστικών συλλόγων με παραδοσιακές ενδυμασίες και πλήθος πιστών, παρά την συνεχή βροχόπτωση.

Μετά την υποδοχή της ιεράς εικόνος εψάλη Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού ατυχήματος. Ακολούθησε η τέλεση του μυστηρίου του Ευχελαίου και κατόπιν εψάλη το Μέγα Απόδειπνο.