Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

05/03/2023. Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας και η εορτή της αναστήλωσης των αγίων και ιερών εικόνων εορτάσθηκε και φέτος στην Μητρόπολή μας σε όλους τους ιερούς ναούς κατά την Κυριακή Α' Νηστειών, 5 Μαρτίου 2023.

Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος συμμετείχε στην Συνοδική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη και της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Χώρας μας.

Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας π. Ειρηναίος και οι ιερείς του Ναού, παρουσία πλήθους πιστών, του βουλευτού κ. Δημοσχάκη, του Δημάρχου κ. Ζαμπούκη και του Στρατηγού κ. Καβιδόπουλου, ο οποίος ανέγνωσε το "Πάτερ ημών...". Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση των ιερών εικόνων εντός του ναού.