Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

25/03/2023. Η διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Η διπλοεορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Παλιγγενεσίας του Έθνους μας εορτάσθηκαν με την δέουσα μεγαλοπρέπεια σε όλη τη Μητρόπολή μας.

Ο κεντρικός εορτασμός πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο, παρουσία των τοπικών Αρχόντων.

Πριν την επίσημη Δοξολογία ο Μητροπολίτης μας μίλησε επικαίρως προς το εκκλησίασμα και καλωσόρισε στην πόλη μας τον νέο Διοικητή της 12ης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγο Χρήστο Μπακιρτζή και του έδωσε ως δώρο μία εικόνα της Παναγίας του Έβρου και το μετάλλιο του Ιωβηλαίου της Μητροπόλεως ευχόμενος ανέφελη διοίκηση υπό τη σκέπη Της. 

Αμέσως μετά τελέσθηκε η Επίσημη Δοξολογία για την Εθνική μας Παλιγγενεσία. Τον Πανηγυρικό Λόγο της ημέρας εκφώνησε η Διευθύντρια του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης κ. Παναγιώτα Φωτοπούλου. Στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία έψαλλαν στο αριστερό αναλόγιο στρατιώτες υπηρετούντες στην 12ης Μεραρχία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη κατά το έθος κέρασμα στο Επισκοπείο της Μητροπόλεως και αμέσως μετά ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στην πλατεία του Φάρου και η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην κεντρική λεωφόρο της πόλεως.