Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

21/08/2023. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ιεραποστολική δραστηριότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιεραποστολική δραστηριότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως


Με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Μεξικού κ. Αθηναγόρα, και την άδεια και την προτροπή του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ανθίμου, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας π. Ειρηναίος Λαφτσής, επισκέφθηκε από 27 Ιουλίου έως 17 Αυγούστου την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Κολομβία και στη Γουατεμάλα.

Κατά το διάστημα αυτό ο π. Ειρηναίος επισκέφθηκε όλες τις ορθόδοξες παροικίες τις οποίες διακονεί με αυταπάρνηση ο Θεοφ. Επίσκοπος Άσσου κ. Τιμόθεος και πραγματοποίησε σεμινάρια θεολογίας και δογματικής της Πίστεώς μας, για την λειτουργική τάξη των ακολουθιών και για την διοικητική δομή και οργάνωση των ενοριών και την οργάνωση των φιλανθρωπικών δομών.

Επίσης, μετά από πρόταση του Θεοφ. Επισκόπου Άσσου πραγματοποίησε διαλέξεις σε ρωμαιοκαθολικά και προτεσταντικά πανεπιστήμια παρουσιάζοντας την ορθόδοξη διδασκαλία και ζωή, όπως και σε διάφορες θρησκευτικές κρατικές επιτροπές. Με τον Θεοφ. Άσσου και τους συνεργάτες του ο π. Ειρηναίος επισκέφθηκαν φαβέλλες και εξαθλιωμένες χριστιανικές οικογένειες σε διάφορες πόλεις της Κολομβίας και παρέδωσαν ανθρωπιστική βοήθεια από την Μητρόπολή μας.

Μετέφερε εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως και του Μητροπολίτου κ. Ανθίμου ως ενίσχυση του σημαντικού έργου που πραγματοποιεί η νεοσύστατη εκκλησία στην Κολομβία, σετ με δισκοπότηρα, αγιογραφίες (δωρεά της Σχολής Αγιογραφίας «Η Αγία Γλυκερία» της Μητροπόλεώς μας) για το πρώτο ναό που κτίστηκε στη χώρα, ιερατικά υφάσματα και άμφια, θυμίαμα και κεριά από την Ιερά Μονή «Παναγία του Έβρου», καθώς και επιστήθιους σταυρούς, ράσα και αντεριά.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως ευχαριστημένος για επιτυχή επίσκεψη του Πρωτοσυγκέλλου μας και την ενισχυτική του προσφορά για την τοπική εκκλησία, εύχεται και προσεύχεται ώστε η Ιερά Μητρόπολη Μεξικού υπό την καθοδήγηση του αξίου Ποιμενάρχου της κ. Αθηναγόρα και την θυσιαστική ποιμαντική μέριμνα του Θεοφ. Επισκόπου Άσσου να μεταφέρει το φως της Ορθοδόξου Πίστεώς μας σε όλη την Κεντρική και Λατινική Αμερική.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ