Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

02/11/2023. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Υποδοχή εικόνος Παναγίας Φιδούσας στον Άγιο Νεκτάριο Αλεξανδρουπόλεως.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υποδοχή εικόνος Παναγίας Φιδούσας στον Άγιο Νεκτάριο Αλεξανδρουπόλεως

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 θα υποδεχθούμε στις 6.00’ το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Αλεξανδρουπόλεως την σεβασμία εικόνα της Παναγίας της Φιδούσας από την Κεφαλλονιά.

Η ιερά εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου μέχρι τις 12 Νοεμβρίου, ο οποίος θα είναι ανοικτός όλη την ημέρα και θα τελούνται καθημερινά ακολουθίες για όσους επιθυμούν να προσκυνήσουν την χάρη της Παναγίας της Φιδούσας.

Η Παναγία η Φιδούσα τιμάται εξαιρετικά στην Κεφαλλονιά στο ναό της στο χωριό Μαρκόπουλο και πολλοί χριστιανοί καταφεύγουν στη χάρη Της. Η εικόνα της Παναγίας πήρε το όνομά της από τα μικρά ακίνδυνα φιδάκια που κάθε χρόνο, από την εορτή της Μεταμορφώσεως μέχρι την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εμφανίζονται στο ναό και σκαρφαλώνουν στην εικόνα και κυκλοφορούν άφοβα μέσα στο ναό. Θεωρούνται σύμβολο καλοτυχίας, και κακός οιωνός για το χωριό και το νησί εάν δεν εμφανιστούν μια χρονιά, όπως έγινε το 1940 και το 1953, τη χρονιά του μεγάλου καταστροφικού σεισμού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως