Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

09/11/2023. Εορτή Αγίου Νεκταρίου.

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας εόρτασε τον μεγάλο και λαοφιλή θρακιώτη Ιεράρχη, τον εκ της Σηλυβρίας Άγιο Νεκτάριο, επίσκοπο Πενταπόλεως και στην Μητρόπολή μας πανηγύρισαν οι ομώνυμες ενορίες της Αλεξανδρουπόλεως και του Τυχερού.

Το απόγευμα της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος χοροστάτησε στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Νεκταρίου στην Αλεξανδρούπολη συγχοροστατούντος του  Μητροπολίτου μας. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδος εκτίθεται σε προσκύνηση η σεβασμία εικόνα της Παναγίας της Φιδούσας από την Κεφαλλονιά. 

Πριν το τέλος του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Μητροπολίτης μας  αναφέρθηκε στην θυσιαστική και καρποφόρα διακονία που είχε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος στη Μητρόπολή μας από τη θέση του Πρωτοσυγκέλου, επί 19 έτη. Αντιφωνώντας ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, με συγκίνηση  ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας και τους αδελφούς του ιερείς για τη συνεργασία και τη στήριξη όλα αυτά τα χρόνια. Τέλος, μίλησε για τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου καθώς και τις αρετές που διέκριναν την προσωπικότητά του.

Το πρωί της Πέμπτης 9 Νοεμβρίου ο Μητροπολίτης μας τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Αλεξανδρουπόλεως. Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας βράβευσε το ζεύγος Γεώργιο και Παναγιώτα Μυλωνά για την διακονία που πρόσφεραν στο ναό επί 49 έτη.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ