Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

06/05/2024. Πανήγυρις του Αγίου Γεωργίου στην Μητρόπολή μας

 Την Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου 2024, η Εκκλησία μας τιμά και εορτάζει την μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Πάντα όταν η μνήμη του Αγίου τυχαίνει να εορτάζεται μέσα στη Μεγάλη Τεσσαρακοστή μετατίθεται την δεύτερη ημέρα του Πάσχα. Στην Μητρόπολή μας αρκετοί ενοριακοί Ναοί και ξωκλήσια εορτάζουν στην μνήμη του Αγίου και τελέσθηκε παντού  πανηγυρική Θεία Λειτουργία .

 Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος λειτούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νέας Χηλής. Πλήθος κόσμου συμμετείχε στη πανήγυρη τιμώντας την μνήμη του λαοφιλούς Αγίου. Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Ιωάννης Ζαμπούκης. Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας, απένειμε το οφφίκιο του οικονόμου στον π. Ευστράτιο Παπαχρυσοβέργη, εφημέριο του Ναού, και του ευχήθηκε ο Αναστημένος Κύριος να τον φωτίζει και να τον ενισχυεί πάντοτε. Τέλος , ευχήθηκε σε όλους όσους φέρουν το όνομα του Αγίου Γεωργίου, χρόνια πολλά και ο Άγιος να τους φυλάει και να τους ευλογεί πάντοτε.


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ