Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

08/05/2024. Πανήγυρις Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Αετοχωρίου.

 Την Τετάρτη της Διακαινησίμου 8 Μαΐου 2024, η Εκκλησία μας τιμά και εορτάζει την μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου. Φέτος, η μνήμη του τυγχάνει να εορτάζεται  μέσα στην αναστάσιμη χροιά την Διακαινησίμου Εβδομάδος. Στην Μητρόπολή μας πανηγυρίζει η Ιερά Μόνη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Αετοχωρίου.

 Την παραμονή της εορτής το απόγευμα, τελέσθηκε ο Μέγας Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου. Στο τέλος του εσπερινού ο Μητροπολίτης μας μίλησε επικαίρως  προς το εκκλησίασμα και στη συνέχεια ευλόγησε κόκκινα πασχαλινά αυγά και τα μοίρασε ως ευλογία στο εκκλησίασμα. 

 Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Αναστάσιμη Πανυγηρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτανεία μέσα στο μοναστήρι με την εικόνα της Αναστάσεως και την εικόνα του Αγίου Ιωάννου. Έπειτα, ο Μητροπολίτης μας απηύθυνε ευχές στους πιστούς.


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ