Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

2/2/2013. Εορτή της Υπαπαντής στον Ι.Ν. Αγίας Κυριακής.

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, η Εκκλησία μας εόρτασε την μεγάλη Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας και σε όλους τους Ναούς τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Ξεχωριστά, η Υπαπαντή εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, όπου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα ανάφερε την σημασία της μητρικής παρουσίας μέσα στο σπίτι και πως μιά μάνα μπορεί να κρατήσει ενωμένη την οικογένεια στην κρίση που περνάει η κοινωνία μας.
Ακολούθησε η καθιερωμένη εδώ και χρόνια βράβευση της γυναίκας στα πρόσωπα μιας ηλικιωμένης μητέρας και γιαγιάς, μιας νέας μητέρας και μιας νεαρής κοπέλας. Βραβεύτηκαν ως μητέρα και γιαγιά η κ. Ευαγγελία Ιωαννίδου, 93 ετών από τον Μαΐστρο, με 5 παιδιά, 10 εγγόνια και 18 δισέγγονα. Ως νεαρή και πολύτεκνη μητέρα βραβεύτηκε η κ. Μαρία Τσιβά με 5 παιδιά και ως μέλλουσα μητέρα η δ. Σταυρούλα Χρηστακίδου, απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε δεξίωση στο Ανθίμειο Κέντρο. Επίσης τέθηκε σε προσκύνηση τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Συμεών του θεοδόχου που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής.