Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

8/5/2013. Πανήγυρις Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Αετοχωρίου.

Την Τετάρτη της Διακαινησίμου, 8 Μαΐου 2013, η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη του Αγίου ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου και πανηγύρισε η ομώνυμη Ανδρώα Ιερά Μονή στο Αετοχώρι.
Την Τρίτη το απόγευμα τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου και παρόντων των ιερομονάχων της Μονής και αρκετών πιστών. 
Το πρωί της Τετάρτης ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος χοροστάτησε στον Αναστάσιμο Όρθρο και προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στο Καθολικό της Μονής. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου γύρω από τον Ναό, ενώ προσεφέρθη κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής.