Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

13/4/2014. Κυριακή Βαΐων πρωί.

Την Κυριακή των Βαΐων, 13 Απριλίου 2014 τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Κατά την διάρκεια του Όρθρου της εορτής και σύμφωνα με το Τυπικό της ημέρας, ο Μητροπολίτης μας ευλόγησαι τις δάφνες και τα βάγια και οι ιερείς τα μοίρασαν σε όλο το εκκλησίασμα. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία και προσκύνησε την εικόνα του ισαποστόλου Αγίου Βλαδιμήρου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας αναφερόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα και στους εκπροσώπους των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά τον πλοίαρχο του ρωσικού ιστιοφόρου MIR κ. Ορλώφ για την μεταφορά της εικόνας στην Αλεξανδρούπολη, ύστερα από συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, και ευχήθηκε ο Χριστός να προστατεύει τα ορθόδοξα έθνη των Ελλήνων και των Ρώσων, ώστε να ευημερούν και να συνεργάζονται με ειρήνη και αδελφωσύνη. Παρέδωσε δε ως δείγμα ευχαριστίας στον πλοίαρχο του πλοίου κ. Ορλώφ και στον επιτετραμένο επί των πολιτιστικών θεμάτων της Ρωσικής Πρεσβείας κ. Κουπρίκοφ, από μία εικόνα της Παναγίας του Έβρου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ρώσων στρατιωτών, στην πλατεία του Μητροπολιτικού Ναού και κατάθεση στεφάνων από τους Ρώσους επισήμους, ενώ μετά το πέρας της δέησης παρετέθη κέρασμα στο Επισκοπείο.