Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

12/2/2015. Ο Μητροπολίτης μας ως ομιλητής σε Ημερίδα θεολόγων της Ι.Μ. Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως.

Ο Μητροπολίτης μας μετέβη στη Θεσσαλονίκη, προσκεκλημένος της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, και την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015 για να συμμετάσχει ως ομιλητής στην 11η Επιστημονική Ημερίδα Θεολόγων Καθηγητών Γυμνασίων και Λυκείων που διοργάνωσε η Μητρόπολη Νεαπόλεως σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γ. Καρατάσιο και το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Θεσσαλονίκης κ. Π. Ματζιάρη. 

Η Ημερίδα είχε θέμα «Ενοριακή Κατήχηση και μάθημα Θρησκευτικών στο σχολείο». Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ανέπτυξε με γλαφυρότητα και δυνατή επιχειρηματολογία την εισήγησή του με θέμα «Η Εκκλησία της Ελλάδας μπροστά στις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις και στην εκπαιδευτική τους διαχείριση». Η Επίκ. Καθηγήτρια του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. κ. Βασιλική Μητροπούλου ανέπτυξε την δεύτερη εισήγηση της Ημερίδας με θέμα : «Θέση και φυσιογνωμία του Μαθήματος των Θρησκευτικών στη σύγχρονη εκπαιδευτική και κοινωνική πραγματικότητα».

Μετά το πέρας των εισηγήσεων, οι σύνεδροι-εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν επί των εισηγήσεων και να θέσουν τις απορίες τους . Ο Σεβ. Μητροπολίτης Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, κλείνοντας την Ημερίδα και απευθυνόμενος πατρικά στους θεολόγους, είπε μεταξύ των άλλων ότι η τοπική Εκκλησία τους περιμένει και τους θέλει ως συνεργάτες της στο μεγάλο έργο του επανευαγγελισμού του λαού του Θεού.

 

Πηγή-Φωτογραφίες: Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως