Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

28/9/2019. Με άριστα κρίθηκε η μεταπτυχιακή διατριβή του π. Βασιλείου Κολέτσα.

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 κρίθηκε στο τμήμα Θεολογίας του Ανοικτού Πανεπιστήμιου στην Αθήνα η μεταπτυχιακή διατριβή του κληρικού της Μητροπόλεώς μας πρωτ. π. Βασιλείου Κολέτσα, εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Αλεξανδρουπόλεως.


Η διατριβή του π. Βασιλείου είχε τίτλο "Εκκλησία και Ιατρική. Οι Άγιοι Ιατροί της Εκκλησίας μας. Η περίπτωση του Αγίου Λουκά Κριμαίας". Η τριμελής επιτροπή, αποτελούμενη από τους καθηγητές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) κ. Ειρήνη Αρτέμη, κ. Κωνσταντίνο Μαντζανάρη και κ. Χρήστο Τερέζη, βαθμολόγησε την διατριβή με "ΑΡΙΣΤΑ" και την θεώρησε πρωτότυπη με βάση το θέμα που πραγματεύεται.

Ευχόμαστε συγχαρητήρια στον π. Βασίλειο Κολέτσα για την απόκτηση του μεταπτυχιακού του τίτλου, έναν ακόμα κληρικό της Μητροπόλεώς μας που παράλληλα με τα εφημεριακά του καθήκοντα εμπλούτισε τις θεολογικές του γνώσεις.