Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

11/10/2019. Πανήγυρις Παρεκκλησίου Αγίου Φιλίππου του διακόνου στον Γαλλικό Σταθμό της πόλεώς μας.

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου η Εκκλησία μας εόρτασε την ιερά μνήμη του Αγίου αποστόλου Φιλίππου του διακόνου και στην Μητρόπολή μας πανηγύρισε το ομώνυμο Παρεκκλήσιο της Ενορίας του Αγίου Ελευθερίου, στον Κεντρικό (Γαλλικό) Σταθμό του Ο.Σ.Ε. στην Αλεξανδρούπολη, καθόσον ο Άγιος Φίλιππος είναι προστάτης των σιδηροδρομικών.


Το απόγευμα της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου τελέσθηκε από τους ιερείς της ενορίας του Αγίου Ελευθερίου ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία στο παρεκκλήσιο του Αγίου Φιλίππου, με την επιμέλεια των υπαλλήλων του Ο.Σ.Ε. που αγαπούν και φροντίζουν το εκκλησάκι, και την παρουσία αρκετών ανθρώπων που έρχονται κάθε χρόνο τέτοια μέρα για να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου. Αμέσως μετά τον εσπερινό παρατέθηκε μια μικρή δεξίωση εκ μέρους των εργαζομένων.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας τελέσθηκε βραδινή Θ. Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου και ανήμερα την Παρασκευή το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό στην οποία συμμετείχαν και πολλοί εκ των αφυπηρετησάντων υπαλλήλων.