Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

13/10/2019. Ο Μητροπολίτης μας στην Αγία Παρασκευή Ν. Πεντέλης για το Β' Αγιολογικό Συνέδριο για την Οσία Παρασκευή την Επιβατηνή.

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, ευρισκόμενος στην Αθήνα για τις εργασίες της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου, τέλεσε τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Νέα Πεντέλη.


Αμέσως μετά τον Αρχιερατικό Εσπερινό πραγματοποιήθηκε η έναρξη του Β' Αγιολογικού Συνεδρίου, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με τίτλο "ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ-ΤΟΠΟΣ ΑΓΙΩΝ: Οσία Παρασκευή Επιβατηνή & Άγιος Νεκτάριος – 100 χρόνια από την κοίμησή του". 

Στην εναρκτήρια Συνεδρία μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας με θέμα "Η Θράκη διαχρονικά – Η Εκκλησιαστική της Πορεία".

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων επί τη ευκαιρία της μετονομασίας του ανωτέρω Ιερού Ναού σε "Ιερό Ναό Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής και Οσίας Παρασκευής της Επιβατηνής" τιμώντας μ' αυτόν τον τρόπο την μεγάλη Αγία της θρακικής γης.