Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

20/11/2019. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Παρουσίαση του βιβλίου του κ. Ιωάννη Σαρσάκη για τον Άγιο Ιωάννη Βατάτζη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρουσίαση του βιβλίου του κ. Ιωάννη Σαρσάκη για τον Άγιο Ιωάννη ΒατάτζηΗ Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 στις 7.30’ το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως (δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου) εκδήλωση με θέμα: 

«Ηγεσία και Αγιότητα. 
Το παράδειγμα του Αγίου Ιωάννη Βατάτζη»

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του κ. Ιωάννη Σαρσάκη με τίτλο: «Ο πάμμεγας σκηπτούχος Άγιος Ιωάννης Βατάτζης εκ Διδυμοτείχου», το οποίο περιέχει ιστορικά στοιχεία για τον μεγάλο αυτοκράτορα της Νικαίας (1222-1254) και Άγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας Ιωάννη Γ’ Δούκα Βατάτζη, ο οποίος καταγόταν από το Διδυμότειχο και μνήμη του εορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Νοεμβρίου.

Για το βιβλίο του κ. Σαρσάκη και τον Άγιο Ιωάννη Βατάτζη θα ομιλήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος και ο ψυχολόγος κ. Ευστράτιος Βραχιώλιας.

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην οποία θα αποκαλυφθούν άγνωστες πτυχές για τον βίο του ευσεβούς θρακιώτη Αγίου και Αυτοκράτορα του Βυζαντίου.


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως