Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

30/8/2020. Ετήσιο μνημόσυνο Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιεροθέου στη Λήμνο.

 

Στη Λήμνο βρέθηκε, προκειμένου να παρευρεθεί στο ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κυρού Ιεροθέου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος. 


Την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Τριάδος στη Μύρινα της Λήμνου, τελέσθηκε επι τη συμπληρώσει ενός έτους από της εις Κύριον εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Λήμνου & Αγίου Ευστράτιου Ιεροθέου (Γαρυφάλλου), Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λήμνου & Αγίου Ευστράτιου κ. Ιεροθέου Γ’, Σύρου και Άνδρου κ. Δωροθέου Β΄ και Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, με την παρουσία του Επάρχου Λήμνου κ. Αγγέλου Βλάττα, του Ταξίαρχου της 88 ΣΔ, του Διοικητή της 130 Σμηναρχίας Μάχης, του Διοικητού του Ναυτικού Σταθμού Λήμνου, του Δημάρχου Λήμνου κ. Δημ. Μαρινάκη και πλήθους πιστών, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη του αείμνηστου Ποιμενάρχη τους.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος αναφέρθηκε στο νέο της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής, ειπών χαρακτηριστικά ότι ήξερε τι πρέπει να κάνει, αλλά δεν ήξερε τι όφειλε να είναι, γι’ αυτό και απήλθε λυπούμενος, καθώς δεν διέθετε την ταπείνωση, την αυτογνωσία και την ολιγάρκεια, που χαρακτήριζαν τη βιοτή του Τιμίου Προδρόμου και την προσωπικότητα του κεκοιμημένου Ποιμενάρχου της Λήμνου κυρού Ιεροθέου, του Ανδρίου.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το ετήσιο Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Ιεροθέου και εν συνέχεια Τρισάγιο επί του τάφου του, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, με την παρουσία όλων των Εφημερίων της Λήμνου.

Πηγή: Ι.Μ. Σύρου

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ