Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

23/8/2020. Πανήγυρις Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Μάκρης.

Την Κυριακή 23 Αυγούστου η Εκκλησία μας εόρτασε  την απόδοση της μεγάλης Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στη Μητρόπολή μας πανηγύρισε η Ιερά Μονή "Παναγίας του Έβρου" στην Μάκρη.


Το απόγευμα του Σαββάτου 22 Αυγούστου τελέσθηκε στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής παρουσία πλήθους κόσμου που τήρησε πιστά τα μέτρα που προβλέπονται για την πανδημία του κορονοϊού, ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, ο οποίος στο τέλος του Εσπερινού ωμίλησε καταλλήλως προς το  εκκλησίασμα.

Στη συνέχεια, μετά το τέλος του εσπερινού, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα,  λιτανεύθηκε εντός του περιβόλου της Ιεράς Μονής η σεβασμία και ιερά εικόνα της Παναγίας του Έβρου, ενώ ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε και στον εορτάζοντα Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεώς μας π. Ειρηναίο για την ονομαστική του εορτή.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της αποδόσεως της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία από τους εφημερίους ιερείς της Ιεράς Μονής.

  

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ