Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

17/7/2021. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 2021

Στις 17 Ιουλίου η Εκκλησία μας εορτάζει την ιερά μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας και στην Μητρόπολή μας πανηγυρίζει ο ομώνυμος  Ιερός Ναός στο προάστιο Μαΐστρος της Αλεξανδρούπολης. Στον Ναό στον Μαΐστρο φυλάσσεται η παλαιά θαυματουργή εικόνα της Αγίας που έφεραν οι πρόσφυγες πρόγονοί μας κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών, ενώ παράλληλα τα τελευταία χρόνια θησαυρίζεται τεμάχιο των Ιερών Λειψάνων της Αγίας.

Κατά τις δύο ημέρες της πανηγύρεως, πλήθος κόσμου, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ενάντια στην πανδημία, πέρασε από τον Ναό της Αγίας Μαρίνας για να προσκυνήσει στην Χάρη της και να λάβει την ευλογία της Αγίας στη ζωή τους.

Το απόγευμα της Παρασκευής 16 Ιουλίου 2021 τελέσθηκε στο προαύλιο του Ναού ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Πατάρων, βοηθό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά, κ. Αθηναγόρα, ο οποίος και βρέθηκε στην πόλη μας προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, με σκοπό να προεξάρχει των λατρευτικών εκδηλώσεων. Μετά το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε ο Πανηγυρικός Όρθρος της εορτής και η υπαίθρια Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Πατάρων κ. Αθηναγόρα, μέχρι λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Συμπροσευχόμενος παρευρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο οποίος και λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο κ. Αθηναγόρα για την αποδοχή της προσκλήσεώς του και την παρουσία του σε αυτή την ξεχωριστή πανήγυρη της Μητροπόλεώς μας.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Σαββάτου 17 Ιουλίου 2021, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός θα παραμείνει ανοιχτός, μέχρι το βράδυ της Κυριακής, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν, να προσκυνήσουν την Χάρη της Αγίας.


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ