Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

03/05/2022. Εγκαίνια Ιωακειμείου Γηροκομείου.

Ημέρα χαράς και συγκίνησης ήταν η Τρίτη 3 Μαΐου 2022, καθώς παρουσία του Εξοχωτάτου  Πρωθυπουργού της Χώρας μας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, εγκαινιάστηκαν οι νέες κτηριακές εγκαταστάσεις του Ιωακειμείου Γηροκομείου που βρίσκονται στο 9ο Χιλιόμετρο Αλεξανδρούπολης - Μάκρης. Το παρόν έδωσαν σύσσωμες οι αρχές του τόπου μας, καθώς και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης. 

Το πρωί της Τρίτης 3 Μαΐου 2022, λίγο μετά τις 11, στην περικαλλή αίθουσα εκδηλώσεων που βρίσκεται εντός του προαυλίου του Ιωακειμείου Γηροκομείου πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση των Εγκαινίων των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων του Ιωακειμείου Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, στη σύντομη προσλαλιά του, καλωσόρισε τον Πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους σε μια τόσο σημαντική στιγμή της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως. 

Μετά το τέλος των χαιρετισμών, έγινε η βράβευση του ζεύγους κ. Χρήστου και Ζέττας Πιρπιρή, ανακηρύσσοντάς ευεργέτες της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως. Τέλος πραγματοποιήθηκε και η  ονοματοδοσία της κεντρικής Αίθουσας Εκδηλώσεων, ως "ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΡΗΣΤΟΥ & ΖΕΤΤΑΣ ΠΙΡΠΙΡΗ" με τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής από τον Πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο.

Ανηφορίζοντας, διαμέσου του κήπου του Γηροκομείου, προς το κεντρικό κτήριο, οι υψηλοί προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να έχουν ολοκληρωμένη άποψη του κτηριακού συγκροτήματος, ενώ στην είσοδο, έκοψαν την κορδέλα και επισκέφτηκαν τους εσωτερικούς χώρους. Ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με το προσωπικό, όσο και με αρκετούς ηλικιωμένους τροφίμους του ιδρύματος.


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ