Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

05/05/2022. Εορτή Αγίας μεγαλομάρτυρος Ειρήνης στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Αλεξανδρούπολη

Η ιερά μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Ειρήνης εορτάσθηκε πανηγυρικά την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Αλεξανδρούπολη.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε ανήμερα της εορτής χοροστάτησε ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Αγίας μέχρι το παρακείμενο 5ο Δημοτικό Σχολείο, όπου ευρίσκονται τα θεμέλια του ναού της Αγίας Ειρήνης που οι πρόγονοί μας Αλεξανδρουπολίτες έθεσαν το 1939 με τον τότε Μητροπολίτη Ιωακείμ Καβύρη, όταν ολόκληρη την Ευρώπη επισκίαζε ο επερχόμενος Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. 

Από τότε δεν κατέστη δυνατόν να κτιστεί ο ναός αυτός της Αγίας Ειρήνης παρ' ότι αποτελεί πάγιο αίτημα και ανεκπλήρωτο πόθο τόσο των παλαιών, όσο και των νεωτέρων γενεών των κατοίκων της περιοχής. Από μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως καταβάλλονται προσπάθειες για να ξεπερασθούν τα εμπόδια που υπάρχουν και η παλαιά και ιστορική εικόνα της Αγίας μεγαλομάρτυρος Ειρήνης να εγκατασταθεί μόνιμα στο νέο της "σπίτι".


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ