Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

10/07/2022. Ο Μητροπολίτης μας στην εορτή πάντων των εν Λήμνω Αγίων στην Μύρινα

Το Σάββατο 9 Ιουλίου ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος μαζί με τον Θεοφ. Επίσκοπο Άσσου κ. Τιμόθεο και τους αρχιμ. π. Ειρηναίο Λαφτσή, Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεώς μας και π. Ματθαίο Λενούδια, μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από την Αλεξανδρούπολη και μέσω Σαμοθράκης στην Λήμνο προσκεκλημένοι του οικείου Μητροπολίτου κ. Ιεροθέου για να συμμετάσχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις της εορτής Πάντων των εν Λήμνω Αγίων.

Το απόγευμα του Σαββάτου 9 Ιουλίου τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Μύρινα της Λήμνου ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της εορτής των εν Λήμνω Αγίων προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και συγχοροστατούντων του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου, του Επισκόπου Άσσου κ. Τιμοθέου και του οικείου Ποιμενάρχου κ. Ιεροθέου.Προ της ενάρξεως του Εσπερινού, ο ιερός κλήρος και ο πιστός λαός υποδέχθηκαν την θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Κακαβιωτίσσης.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο οικείος Επίσκοπος καλωσόρισε τους  φιλοξενουμένους Αρχιερείς με θερμούς και εγκάρδιους λόγους  και τους ευχαρίστησε για την πρόθυμη ανταπόκρισή τους στην αδελφική πρόσκλησή του. Αναφέρθηκε με ξεχωριστά λόγια στην προσωπικότητα και στην εκκλησιαστική διακονία του κάθε Αρχιερέα και παρακάλεσε τον καταγόμενο από την μακρυνή Κολομβία Θεοφ. Επίσκοπο Άσσου κ. Τιμόθεο, βοηθό του Σεβ. Μητροπολίτου Μεξικού κ. Αθηναγόρου, να  απευθύνει λόγο πνευματικής οικοδομής. Ο Θεοφιλέστατος με άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας απηύθυνε τον δυναμικό και βιωματικό του λόγο περί του τρόπου με τον οποίο οι άγιοι φωτίζουν προς σωτηρία και οδηγούν τους ανθρώπους στην αλήθεια του Ευαγγελικού λόγου.

Το πρωί της Κυριακής, 10 Ιουλίου 2022 τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό των αναφερθέντων Ιεραρχών, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε πρακτικά στην ουσιαστική σχέση μας με τους αγίους, αφήνοντας βαθύτερα θεολογικά και διδακτικά κοινωνικά μηνύματα. Ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο για την πρόσκληση που έλαβε μαζί με τους άλλους Αρχιερείς, για συμμετοχή στον εορτασμό των Λημνίων Αγίων, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν περιορίζεται στον τόπο που εκείνοι έζησαν και έδρασαν, αλλά αφορά όλη την Εκκλησία.

Στο τέλος και προ της ευλογησεως του εορτίου κολλύβου, ο Σεβ. κ. Ιερόθεος, ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς παρακαλώντας τους να προσεύχονται πάντα υπέρ της κατά Θεόν προκοπής και σωτηρίας του Ιερού Κλήρου και του ευγενούς και πιστού λαού της τοπικής μας Εκκλησίας.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ