Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

12/09/2022. Αγιασμοί νέας σχολικής χρονιάς.

Άλλη μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου με χιλιάδες μαθητές να γεμίζουν ξανά τις αίθουσες των νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων της πατρίδος μας.

Στην πόλη μας και στην ευρύτερη περιοχή της Μητροπόλεώς μας οι ιερείς τέλεσαν τους αγιασμούς σε όλες τις σχολικές μονάδες και ευλόγησαν τα παιδιά και τους δασκάλους τους.

Ο κεντρικός αγιασμός στην πόλη της Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε στο μεγάλο σχολικό συγκρότημα των Γυμνασίων και Λυκείων επί της οδού 14ης Μαΐου, όπου στεγάζονται το 1ο, 3ο και 6ο Γυμνάσιο καθώς και το 1ο Γενικό Λύκειο. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, ο οποίος ευλόγησε και ευχήθηκε στα παιδιά και στους καθηγητές για τη νέα σχολική χρονιά. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Ζαμπούκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Τσιάρας και άλλοι εκπρόσωποι των αρχών.

Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος προ του κεντρικού εορτασμού τέλεσε τον αγιασμό στο 5ο Γυμνάσιο, στο 3ο Δημοτικό, ενώ αργότερα στο 4ο ΕΠΑΛ και στο 1ο ΕΠΑΛ.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ