Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

09/11/2022. Εορτή Αγίου Νεκταρίου στην Αλεξανδρούπολη και στο Τυχερό.

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας εόρτασε τον μεγάλο και λαοφιλή θρακιώτη Ιεράρχη, τον εκ της Σηλυβρίας Άγιο Νεκτάριο, επίσκοπο Πενταπόλεως και στην Μητρόπολή μας πανηγύρισαν οι ομώνυμες ενορίες της Αλεξανδρουπόλεως και του Τυχερού.

Το απόγευμα της Τρίτης 8 Νοεμβρίου ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος χοροστάτησε στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ναό του Αγίου Νεκταρίου στην Αλεξανδρούπολη, όπου καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδος εκτίθεται σε προσκύνηση η σεβασμία εικόνα της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας από τις Φέρες. Πριν το τέλος του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Μητροπολίτης μας χειροθέτησε σε αναγνώστες δυο μικρά παιδιά που διακονούν στο ιερό βήμα και στα αναλόγια, τους Νεκτάριο Γιοβάνο και Δημήτριο Παπαλαμπίδη.

Το πρωί της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου ο Μητροπολίτης μας τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τυχερού.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ