Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

09/11/2022. Κληρικολαϊκή Σύναξη της ενορίας Αγίου Νεκταρίου Αλεξανδρουπόλεως.

Το απόγευμα της εορτής του Αγίου Νεκταρίου, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη Κληρικολαϊκή Σύναξη  της ενορίας του Αγίου Νεκταρίου Αλεξανδρουπόλεως, με την παρουσία του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου των ενοριτών και των εφημερίων του Ναού. 

Κατά την διάρκεια της, παρουσιάστηκαν από τους ιερείς-εφημερίους της ενορίας οι τομείς, στους οποίους ο καθένας διακονεί. Ο π. Κωνστάντιος Λυκίδης αναφέρθηκε στο λειτουργικό και πνευματικό έργο. Ο π. Θεοφάνης Κούρτης μίλησε για το κατηχητικό και ιεραποστολικό έργο και ο π. Θωμάς Γιοβάνος, πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, για την οικονομική διαχείριση του Ναού. 

Μετά το πέρας των ομιλιών πραγματοποιήθηκε προβολή με φωτογραφίες και επίσημες αναφορές από την ιστορία του ιερού ναού, την ίδρυση του, την ανέγερση του, την εξέλιξη του ενοριακού κέντρου, τους διατελέσαντες ιερείς, ιεροψάλτες, νεωκόρους και την πορεία του μέχρι και σήμερα. 

Στο τέλος ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος έκλεισε με τις κατευθυντήριες υποδείξεις του αναφερόμενος στο ποσό σημαντική είναι η σωστή διακονία των εκάστοτε αυτών τομέων μέσα στην ενορία και οι διαρκείς σχέσεις τους για την υγιή πορεία της ενορίας και ευχήθηκε εγκαρδίως να συνεχίσει αυτό το έργο να υφίσταται.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ