Τρεῖς εἶναι οἱ βασικοὶ σταθμοὶ τοῦ ἀνθρώπου: γεννιέται, ζεῖ, πεθαίνει. Δὲν θυμᾶται τὸ πρῶτο, δὲν καταλαβαίνει τὸ τρίτο καὶ ξεχνᾶ νὰ χαρεῖ τὸ δεύτερο.  

20/11/2022. Χειροτονία εις πρεσβύτερον του ιεροδιακόνου π. Αβραάμ Βασιλειάδη.

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου στις Φέρες. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την χειροτονία στον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης, δηλ. του πρεσβυτέρου, του μέχρι τότε ιεροδιακόνου π. Αβραάμ Βασιλειάδη.

Ο π. Αβραάμ, ο οποίος κατάγεται από τη Δράμα, είναι έγγαμος και πατέρας τριών κοριτσιών και θα εξυπηρετήσει σε κενή θέση εφημερίου στην Μητρόπολή μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας χειροθέτησε σε αρχιμανδρίτη τον νεοδιορισθέντα εφημέριο και πρόεδρο της ενορίας του Αγίου Αλεξάνδρου των Φερών, π. Γερβάσιο Καζάκο, ευχόμενος καλή διακονία στην νέα του θέση στην ενορία.

Στο τέλος όλο το εκκλησίασμα ευχήθηκαν αναλόγως στον νέο ιερέα, π. Αβραάμ, και στον νέο αρχιμανδρίτη και εφημέριο της ενορίας, π. Γερβάσιο, οι οποίοι μοίρασαν το αντίδωρο.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ